spring-276014_1920

RYD järjestää työpajoja nuorille poliitikoille

Ilmoittautuminen  Tunnista korruptio –workshopiin on käynnissä

Ajatushautomo Ryhmien ja yhteiskuntien dynamiikka (RYD) aloitti keväällä 2020 toimintansa aktiivisesti ja jatkaa syksyllä Tunnista korruptio -workshopeilla. 

RYD järjestää Koneen Säätiön Rohkea tekijä #rohkeatekijä tukemana viisi workshopia nuorille poiitikoille eri kaupungeissa. Ensimmäinen järjestetään sunnuntaina 1.11.2020 alkaen kello 11.00 Laulumiesten juhlasalissa Hietaniemenkatu 2, Helsingissä. (Toim. huom. Tapahtuma peruutettu toistaiseksi kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi.)

Tilaisuudessa opetellaan tunnistamaan ja vastustamaan sellaista korruptiota, joka vinouttaa organisaatiot perustehtävästään. Se tapahtuu rajojen venyttämisen ja roolien rikkomisen avulla. Perustehtävän toteuttaminen sivuutetaan ja aletaan huolehtia itsestä yhteisen hyvän kustannuksella samalla kun perustehtävää toteuttavaa työtä ja sen tekijöitä halveksitaan.

Professori Jaana Hallamaan emännöimässä tilaisuudessa kuullaan Tavistock Instituutin johtaja Eliat
Aramin alustus, valotetaan korruption syntymistä keskuudessamme draamallisin menetelmin Elina
Knihtilän johdolla, tutkitaan yhteisöllisyyttä Social Dreaming -menetelmällä psykiatri Anja Salmen
vetämänä ja tutkitaan ilmiötä tapausselostusten pohjalta.

Lakien rikkomisesta seuraa rangaistus mutta korruptioon liittyvä sääntöjen venyttäminen ja erityisesti julkisorganisaatioiden perustehtävän vinoutuminen on uhka koko länsimaiselle demokratialle ja oikeusvaltiolle. Ajatellaanpa mitä yhteiskunnassamme tapahtuu jos oikeuslaitos, media, poliisi, koulutus tai terveydenhuolto eivät tekisi sitä, mitä ne on asetettu tekemään.

Toivotamme nuoret poliitikot Uudeltamaalta tervetulleeksi! 

Ilmoittaudu mukaan tästä.

 
Koronapäiväkirjat

Koronakeväästä johtuen emme voineet tavata henkilökohtaisesti, joten perustimme Zoom-tapaamiset ja nimesimme ne Koronapäiväkirjoiksi. Kokoonnuimme joka sunnuntai-iltapäivä tunniksi kertomaan toisillemme miltä eristäytyminen, pelko, epävarmuus ja jatkuvuuden katkeaminen tuntuivat. Kommentoimme suomalaisen yhteiskunnan ryhmädynaamisia ilmiöitä ja heijastelimme niiden vaikutuksia RYD:iin. Äänitimme kokoontumiset ja työstämme kertynyttä materiaalia myöhemmin. Kokoontumisten avulla myös säilytimme itsemme ehjinä ja työkykyisinä.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *