b147646d-1240-4238-852e-a1e83990a110

Unet keskustelevat unien kanssa – Social Dreaming

Luovuus on rikkaus ja voimavara, jonka kehittämiseen Social Dreaming-menetelmä pyrkii. Unen rikkaiden ja värikkäiden assosiaatioiden ja siltojen kautta luodaan yhteyksiä ja linkkejä muihin uniin uusien ajatusten löytämiseksi.

Gordon Lawrence, joka on yleisesti tullut tunnetuksi eri rooleja kuvaavista erivärisistä hatuista, kehitti kollegansa Paddy Danielin kanssa uuden Social Dreaming-menetelmän unien avulla työskentelyyn. Ideana oli, että unet puhuisivat unien kanssa ja jalostaisivat, kasvattaisivat ja kehittäisivät uusia ajatuksia ja uudenlaista ajattelua. Polttopiste ei sijoitu yksilöihin eikä ryhmädynamiikkaan vaan unien merkitystä tutkitaan suhteessa koko ryhmään.

Social Dreamingissa on toisenlainen perspektiivi. Ei puhuta ryhmistä vaan matrixista eli uusien ajatusten ja assosiaatioiden kasvualustasta, jossa ryhmällä ei ole vetäjää tai johtajaa vaan isäntä tai emäntä. Muotona matrix on myös prosessi, ihmisistä syntynyt muodostelma, joka tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden tutkia unien sisältöä ja löytää niiden vaikeasti tavoitettavia yhteisiä merkityksiä.

Se on myös menetelmä, jonka avulla toisilleen tuntemattomat henkilöt löytävät nopeasti syvällisenkin yhteyden ja tarkoituksen, kuitenkaan astumatta kenenkään henkilökohtaiselle alueelle.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *