Kuva: Satu Engblom
Kuva: Satu Engblom

Tunnista korruptio -työpaja Helsingissä 9.10.

RYD-ajatushautomo järjestää Tunnista korruptio -työpajan Helsingissä Hietsun Paviljongissa 9.10.2021 klo 11–16. Työpaja on suunnattu nuorille poliittisille vaikuttajille. Osallistumisen yläikäraja on joustava, noin 40 vuotta. Ilmoittautuminen on käynnissä 30.9. saakka. Mukaan mahtuu 28 ensimmäistä ilmoittautujaa.

RYD:n Tunnista korruptio -työpajat lisäävät ymmärrystä suurryhmien toiminnasta ja organisaatioita vahingoittavasta korruptiosta. Työpajoissa tarkastellaan korruptiota ryhmädynaamisena ilmiönä ja vinoutuneena toimintana, jossa organisaatio ei keskity perustehtäväänsä. Tällaisessa tilanteessa organisaatio on ryhtynyt huolehtimaan itsestään ja sisäisten valtasuhteiden säilymisestä. Perustehtävään keskittyvät organisaation jäsenet saavat osakseen halveksuntaa. Koska vinoutuminen tapahtuu rajoja venyttämällä, ei niitä rikkomalla, uhmaa korruptoitunut toiminta lainsäädäntöä ja laajemmin koko yhteiskunnallista järjestystä.

Työpajoissa pohditaan yhteiskunnallisia muutosprosesseja ja kriisejä, jotka kyseenalaistavat vakiintuneita normeja ja rakenteita. Kokeellisella ja hienovaraisella tavalla käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä: Joudunko syntipukiksi, jos puutun väärinkäytöksiin? Millainen yhteistyö ehkäisee korruptiota? Onko vain taloudellinen vilunki korruptiota?

9.10. pidettävän työpajan ohjaa sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa. Työpajassa hyödynnetään social dreaming -menetelmää, jossa opastaa psykiatrian erikoislääkäri Anja Salmi. Menetelmä mahdollistaa kasvualustan uusille ajatuksille. Samalla se avaa toisilleen tuntemattomien ihmisten välille yhteyksiä henkilökohtaisia rajoja kunnioittaen.

Näyttelijätyön professori Elina Knihtilä ja kuvataiteilija Ilkka Väätti ovat suunnitelleet työpajaan draamaperformanssin. Performanssi ja improvisoidut tilanteet havainnollistavat korruption monimuotoisuutta ja tunnistamisen vaikeutta. Korruptioon perehtynyt toimittaja Salla Nazarenko  valottaa suomalaisen korruption erityispiirteitä.

Kutsu Tunnista korruptio -työpajaan

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *