Foto: Satu Engblom
Foto: Satu Engblom

Identifiera korruptionen -workshop 9.10.

Tankesmedjan RYD arrangerar Identifiera korruptionen workshop för unga politiker den 9 oktober 2021 klockan 11–16 på Hietsun Paviljonki i Helsingfors. Övre åldersgräns för deltagare är flexibel, cirka 40 år.

RYD-workshopparnas uppgift är att öka förståelsen för hur stora grupper fungerar och att öka insikten i korruptionen som skadar organisationerna. Korruptionen uppfattas här som verksamhet som snedvridits från sin egentliga grundläggande uppgift, och verksamheten koncentrerar sig då på att bevara inre maktrelationer. I stället för att sköta sin grundläggande uppgift börjar organisationen sköta om sig själv och föraktar samtidigt de medlemmar i organisationen som genom sitt arbete förverkligar den grundläggande uppgiften. Eftersom snedvridningen sker genom att tänja ut gränserna, inte genom att bryta dem, hotar det korrumperade beteendet hela lagstiftningen och i ett bredare perspektiv hela samhällsordningen.

I workshopparna diskuteras sociala förändringsprocesser och kriser som ifrågasätter de vedertagna normerna och strukturerna. I workshopparna dryftas bland annat följande frågor: Hurdant samarbete förhindrar korruption? Är det rigiditet att följa reglerna och flexibilitet att tänja på dem? Är enbart ekonomiskt fiffel korruption?

Boka din plats till workshoppen genom att kontakta yhteiskuntien.dynamiikka@gmail.com eller genom att fylla i blanketten.

 

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *