Työpajan näyttelijät Taisto Oksanen, Jonnakaisa Risto ja Anna-Sofia Tuominen. Kuva: Satu Engblom / RYD
Työpajan näyttelijät Taisto Oksanen, Jonnakaisa Risto ja Anna-Sofia Tuominen. Kuva: Satu Engblom / RYD

Tunnista korruptio -työpajat: Oulu 2.10. ja Turku 27.11 – PERUTTU

Ryhmien ja yhteiskuntien dynamiikka -ajatushautomo, RYD, kutsuu nuoria poliittisia toimijoita Tunnista korruptio -työpajaan Oulussa ja Turussa. Työpajat ovat ilmaisia ja sisältävät lounaan. Kumpaankin mahtuu mukaan 28 osallistujaa. Tapahtumista viestitään erityisesti alle 45-vuotiaille poliitikoille, mutta osallistumiselle ei ole yläikärajaa.

Oulun työpaja Hotelli Lasaretissa sunnuntaina 2.10.2022 klo 11–16:30.
Ilmoittautumislomake

Turun työpaja Vanhalla Raatihuoneella sunnuntaina 27.11.2022 klo 12:30–18:00.
Ilmoittautumislomake

RYD tarkastelee korruptiota ryhmädynaamisena ilmiönä ja määrittelee sen organisaation perustehtävästä vinoutuneeksi toiminnaksi. Silloin organisaatio on ryhtynyt huolehtimaan itsestään, hyvinvoinnistaan ja sisäisistä valtasuhteistaan perustehtävästä huolehtimisen sijaan. Erityisesti julkisyhteisöihin liittyvää organisaatioiden perustehtävän vääristymistä on vaikea havaita ja siihen on hankalaa, joskus jopa vaarallista puuttua. Vinoutuminen voi esimerkiksi tapahtua rajojen venymisenä, ei niiden rikkomisena.

Hautomo tekee näkyväksi suurryhmädynaamisia toimintamalleja ja avaa korruptiota, joka vinouttaa organisaatioita ja valtaa tilaa niiden ensisijaiselta tehtävältä. Se osallistuu Suomen yhteiskunnalliseen keskusteluun järjestämällä työpajoja ja julkaisemalla Kansallinen Dynamiikka -verkkolehteä. Koneen Säätiö on myöntänyt RYD:n poliittisesti sitoutumattomaan toimintaan kolmivuotisen apurahan.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *